İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Çekmeköy İlkokulu

Sağlıklı Çocuk-Sağlıklı Gıda

(Sveıkas Maıstas Sveıkas Vaıkas)"Sağlıklı çocuk - sağlıklı gıda" projesi

Sağlıklı yemek nedir, faydaları nelerdir, neden sağlıklı yiyecekleri seçmelisiniz - erken çocukluktan itibaren çocuklarla konuşmanız gereken konulardır. Çocukların, yiyeceklerin sağlıklarını nasıl etkilediği konusunda hiçbir deneyimleri yoktur, onlar en savunmasız tüketici grubudur. Bu nedenle, çocukların sağlıklı beslenmeye yönelik doğru tutumunu geliştirmek ve oluşturmak her yetişkinin görevidir.

Proje hedefleri

Sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırmak, çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığını ve sağlıklı gıdaları seçme isteğini teşvik etmek, temel duyularını keşfetmelerini ve geliştirmelerini sağlamak.

Beklenen sonuçlar

Çocuklar sağlıklı yaşam alışkanlıklarını geliştirecek, çeşitli aktiviteler deneyecek ve böylece sağlık dostu aktiviteleri entegre ederek eğitim içeriğini çeşitlendirecekler.

Projede Litvanya'dan 9 okul, Türkiye'den 8 okul, Romanya'dan 2 okul ortak olarak çalışmaktadır. 'Sağlıklı Gıda, Sağlıklı Çocuk' eTwinning projesi, Okulumuzda projenin ortağı Yasemin Yiğit Arlı tarafından yürütülmektedir.

Yayın: 05.04.2023 - Güncelleme: 05.04.2023 19:21 - Görüntülenme: 115