T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Çekmeköy İlkokulu

MALAZGİRT ZAFERİ'NİN 952.YILI KUTLU OLSUN

Türklerin Anadolu ile 395–396 M.  tarihlerinde, Batı Hun Türkleriyle başlayan siyasi ve askeri  ilişkileri. Büyük Selçuklu Devletinin kurulmasın­dan  önce ve sonra 1015–1071 tarihleri arasında Çağrı Bey, Tuğrul Bey,  Alparslan ve diğer Selçuklu emir ve kumandanlarıyla da devam etmiştir.  1071 Malazgirt Savaşıyla noktalanma derecesine gelen askeri bir vatan  kazandırmıştır. Bu zaferden sonra yeni vatanı dili, dini,  kültürü, sanatı, elemeği ve göz nuru ile dantel gibi işleyen  Türkler daha sonra Balkanlarda Akdeniz de, Karadeniz de, Orta-Doğu'da, Kuzey Afrika ve  Yemen'de yaptıkları siyasi ve askeri mücadelelerde  burasını birer üst olarak  kullanmışlardır.


Yeni kazanılan vatan,  siyasi ve askeri mücadelelerin merkezi olduğu kadar Türk dilinin, Türk Kültür ve Sanatının, Türk Etnografyasının, İslam dininin de merkezi olmuştur. Bütün bu olumlu sonuçlar. Sultan Alparslan ve arkadaşlarının sar­sılmaz iman ve gayretleriyle kazanılan Malazgirt Meydan Savaşı sayesinde gerçekleşmiştir.

 

26 Ağustos 1071 Yılı'nda Malazgirt Meydan Muharebesi ile Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan, büyük bir zafere imza atmış ve 951 yıl önce, Bizans İmparatoru Romen Diyojen'i yenen Alparslan, Anadolu'nun kapılarını sonsuza dek Türklere açmıştır.Sultan Alparslan ve arkadaşlarının ruhları şad olsun.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.08.2023 - Güncelleme: 26.08.2023 15:14 - Görüntülenme: 59
Kaynak: http://www.mus.gov.tr/malazgirtsavasimus
  Beğen | 0  kişi beğendi